
IBET

- Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016
ΙΙΒΕΑΑ: Ακόμη περισσότερα γενόσημα με πιστοποίηση για τους Ελληνες
Το πρώτο εξειδικευμένο ολοκληρωμένο κέντρο μελέτης πιστοποίησης ποιότητας (βιοϊσοδυναμίας) γενόσημων φαρμάκων στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του σε περίπου ένα χρόνο στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Στόχος του είναι να πιστοποιεί αντίγραφα φαρμάκων ελληνικών και πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη τους και στους έλληνες πολίτες. Το έργο πραγματοποιείται με την ευθύνη του ΙΙΒΕΑΑ και τη συνεργασία του νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

- Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016
Οι Κορυφαίοι Έλληνες Ερευνητές στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών στην Αθήνα
Από τα αυγά μύγας εξάγονται χρήσιμες πληροφορίες για το καρδιαγγειακό σύστημα. Το σκουλίκι αποκαλύπτει το μυστικό της νεότητας. Τα ποντίκια μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στη θεραπεία του καρκίνου. Την ώρα που η Ελλάδα μαστίζεται από την κρίση, μία ομάδα επιστημόνων με έδρα το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, υπάρχει γιατί εκπονεί καινοτόμες έρευνες.

- Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016
Γρ. Σκαλκέας: Στην Ελλάδα δημιουργείται επιστημονικό προλεταριάτο
«Θέλετε να μιλήσω ως γιατρός; Η Ελλάδα σήμερα νοσεί βαρύτατα και φοβούμαι πως δύσκολα θα ξεπεράσει την ασθένειά της. Ο εύκολος πλουτισμός των τελευταίων δεκαετιών δημιούργησε δύο στρεβλές αντιλήψεις. Ο Ελληνας θεωρεί ότι ο άρτος πρέπει να του προσφέρεται χωρίς να ιδρώσει. Ομως η οικονομική άνεση που απολάμβανε δίχως να μοχθήσει, του παγίωσε την κακή συμπεριφορά προς τους άλλους. Και τώρα μέσα σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες που προκάλεσε η ύφεση, πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Κάποιοι λένε ότι η κρίση μπορεί να γίνει γιατρειά. Εγώ λέω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προσπάθεια για να μπορέσουμε να δούμε τη χώρα να ανορθώνεται ξανά».

- Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016
«Σύνδρομο Χρούσος»: Οι επιπτώσεις του στρες έτσι όπως έχουν μελετηθεί από τον Έλληνα καθηγητή Παιδιατρικής
Το στρες, ιδιαίτερα όταν υπερβαίνει κάποια όρια, είναι σε θέση να πυροδοτήσει μεταβολές που προάγουν την εμφάνιση σοβαρών νοσημάτων, όπως μεταβολικές διαταραχές, παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις κτλ.

- Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016
Αύξηση του προσδόκιμου ζωής χάριν ιατρκής έρευνας και τεχνολογίας
Η ιατρική έρευνα σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας και η κλινική εφαρμογή τους είναι οι βασικοί παράγοντες που βοήθησαν καθοριστικά στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής του ανθρώπου. Αυτό τόνισε ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, επίτιμος διευθυντής και επιστημονικός συνεργάτης του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και διευθυντής Τομέως Καρδιάς-Αγγείων στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Διονύσιος Κόκκινος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας με θέμα «Η μεταφραστική έρευνα στη Δημόσια Υγεία».

- Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016
Στην Ελληνίδα ερευνήτρια Ζωή Κούρνια το ευρωπαϊκό "PRACE Ada Lovelace"
Το νέο βραβείο -που συνοδεύεται από το ποσό των 1.000 ευρώ- φέρει το όνομα της βρετανής μαθηματικού και μηχανικού 'Αντα Λάβλεϊς (1815-1852), κόρης του λόρδου Βύρωνα και θεωρούμενης πρώτης γυναίκας προγραμματίστριας στον κόσμο.
Το βραβείο θα απονεμηθεί στην Πράγα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης "PRACEdays 16", στις 10 έως 12 Μαΐου.